Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποχωρεί ο Νίκος Βέργος για λόγους υγείας, ποιός θα ειναι ο νέος ενοικιαστής του «Θέαλος»;

17/08/2015

 

θεαλος ερετρια

Μετά την  υπ αρ.7709/5-8-2015 αίτησης του Ν. Βέργου και μετά από γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου (σχετ. η υπ.αρ 92/2015 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής) έγινε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης σε τρίτο πρόσωπο εξαιτίας της πρόωρης συνταξιοδότησης του για λόγους υγείας.

Η νομική σύμβουλος απεφάνθη οτι κάτι τέτοιο ειναι σύννομο με βάσει το  άρ. 12 Π.Δ. 34/1995 το οποίο αναφέρει τα εξής όμως:

Μεταβίβαση μισθωτικής σχέσης: Κατά το άρ. 12 Π.Δ. 34/1995, ο μισθωτής, σε περίπτωση βαριάς νόσου του, η οποία συνεπάγεται πλήρη ανικανότητά του να συνεχίσει την επιχείρηση που ασκεί στο μίσθιο, έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει ολοκληρωτικά τη μισθωτική σχέση σε τρίτον μέσα σε ένα έτος από την επέλευση της  νόσου. Σε περίπτωση θανάτου του μισθωτή, το δικαίωμα αυτό μπορούν να ασκήσουν ο σύζυγος ή τα τέκνα του μέσα σε ένα έτος από την αποδοχή της κληρονομίας.

Για τη μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης απαιτείται σύμβαση μεταξύ του μισθωτή και εκείνου προς τον οποίο γίνεται η μεταβίβαση καθώς και έγγραφη αναγγελία της σύμβασης από εκείνον που μεταβιβάζει προς τον εκμισθωτή, που να περιέχει τους όρους της σύμβασης. Εκείνος που μεταβιβάζει ενέχεται εις ολόκληρον με εκείνον προς τον οποίο έγινε η μεταβίβαση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη μίσθωση, οι οποίες υπήρχαν κατά το χρόνο της μεταβίβασης. Δεν ενέχεται όμως και για τις υποχρεώσεις που γεννιούνται μετά τη μεταβίβαση.

Αλλα σημεία στα οποία αξίζει να σταθούμε, πέρα απο το νομικό κομμάτι ειναι οτι ακόμη και αν δεν ήταν σύννομο 100% θα ήταν οπωσδήποτε ηθικά σωστό ο συμπαθέστατος επιχειρηματίας και σύζυγος της Κας Αλημπατέ να μεταβιβάσει την μισθωτική σχέση σε κάποιο απο τα παιδιά του για να συνεχίσουν την δραστηριότητα της επιχείρησης. Αυτό που θα ήταν όμως μη ηθικό και ίσως και παράνομο είναι η παραχώρηση της μισθωτικής σχέσης σε τρίτο άτομο εντελώς άσχετο με την οικογένεια, σε αυτή την περίπτωση το σωστό θα ήταν να αναζητηθεί εκ νέου ενοικιαστής.

Δείτε και το σχετικό βίντεο απο το δημοτικό συμβούλιο

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Δημήτρης Βιδάλης permalink
    17/08/2015 1:34 μμ

    Η Κα Δήμαρχος ,σαν φιλόλογος θα ξέρει πολύ καλά για την γυναίκα του Καίσαρα.(Εδώ βέβαι έχουμε το ανάποδο.)Θα μπορούσε ο σύζυγός της ,όπως κάποτε ζήτησε την μείωση του ενοικίου να ζητήσει την λύση της μίσθωσης .Να μην μου απαντήσει κανείς οτι το έκανε για να μην χαθούν ενοίκια,γιατι θα γελάσω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: