Τα στοιχεία των πολιτών στη…φόρα έβγαλε ο Δήμος Ερέτριας!

npdd gkafa2
screenshot απο την ιστοσελίδα του δημου Ερέτριας

Φαίνεται ότι κάποιοι στον Δήμο της Ερέτριας δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκαν στη ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου) «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων», οι δικαιούχοι του προγράμματος διανομής τροφίμων αλλά και όσοι απορρίφθηκαν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, αν και υπήρχαν αρκετές ενστάσεις και σε αυτό το θέμα καθώς απορρίφθηκαν άνεργοι οι οποίοι έχουν σαν μόνο εισόδημα το επίδομα ανεργίας.

Σημειωτέον  ότι τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν τόσο στην Σελίδα dafniforosapollon.gr όσο και στο Eretria.gr την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας καθώς και από το προφίλ του Δήμου Ερετριας στο Facebook, στην συνέχεια μέσω τον κοινοποιήσεων έγιναν γνωστά σε ένα εξαιρετικά ευρύ κοινό για να μην αναφέρουμε τα διάφορα ψευτο-ενημερωτικά και ανώνυμα sites-blogs της περιοχής τα οποία καραδοκούν για clopy paste ειδήσεις και τα αναπαρήγαγαν και αυτά.

Που είναι λοιπόν το μεμπτό σε όλο αυτό;;;

npdd gkafa1
screenshot απο την ιστοσελίδα του δαφνηφόρου Απόλλωνα

Φάουλ πρώτο.

Το Πρόγραμμα στήριξης και διανομής τροφίμων, όπως και κάθε πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης,  θα έπρεπε να έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την προστασία της αξιοπρέπειας και της ανωνυμίας αυτών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση να ζητήσουν βοήθεια, όπως κάνει άλλωστε χρόνια τώρα η εκκλησία και άλλοι φορείς με διακριτικότητα και αθόρυβα.

Φάουλ δεύτερο.

Οι δύο καταστάσεις που αναρτήθηκαν εμπεριέχουν αναλυτικά τα προσωπικά, «ευαίσθητα» δεδομένα περίπου διακοσίων πολιτών. Δεδομένα όπως το Α.Φ.Μ. ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, τηλεφωνικοί αριθμοί, διευθύνσεις και ονόματα φυσικά βρέθηκαν στο έλεος του οποιουδήποτε κακόβουλου θελήσει να τα χρησιμοποιήσει. Πολίτης που επικοινώνησε μαζί μας χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι φοβάται ότι οποιοσδήποτε με αυτά τα στοιχεία μπορεί να εκδώσει δάνειο ή αίτηση για κάρτα στο όνομα του. Εμείς φυσικά τον καθησυχάσαμε ότι οι τράπεζες σήμερα δίνουν δάνεια μόνο σε αυτούς που δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ-1
οπς φαίνεται και στην λίστα που έχουμε αλλοιώσει ωστε να μην φαίνονται τα στοιχεία των πολιτών, κάποιοι τα έβγαλαν όλα στην φόρα…

Εν κατακλείδι

Φαίνεται ότι επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και τα μηνύματα δεν είναι και τόσο καλά για την δημοτική αρχή, κάποιοι στην βιασύνη τους να δείξουν το φιλάνθρωπο έργο τους, κάνουν γκάφες και λάθη που σε τελική ανάλυση εκμηδενίζουν τις «καλές προθέσεις» καθώς καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όποιου είναι σε ανάγκη και το δικαίωμα του στην ανωνυμία, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να ενημερωθούν με ένα τηλεφώνημα για το αν είναι δικαιούχοι ή όχι, άσε δε που πολύ αμφιβάλουμε αν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αφου τους λείπουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.